2013. március 11.

11. Krumplis pogácsa

Hozzávalók:
  • 6 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • csepp cukor
  • 1/2 finomliszt
  • 60 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 tojás
  • 2 pohár tejföl
  • 3 mokkáskanál só
  • 50 dkg ráma
Elkészítés: Szokásos módon kelt tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Letakarva egy éjjelre hidegre tesszük. Másnap kisodorjuk. Kb. 20 dkg sajtot rászórunk és feltekerjük, mint a bejglit. 3 részre hajtjuk, újra sodorjuk. Tojással megkenjük. Rá szezámmagot, köménymagot, reszelt sajtot szórunk. Kiszaggatjuk és 175 fokon sütőben pirulásig sütjük.

Készítette: Vértes Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése