2013. március 3.

5. Fűszeres szerelem I. helyezett


Hozzávalók 24 db-hoz:
  • kis pohár tejföl fele
  • 1 kk. cukor
  • 25 g élesztő
  • 250 g liszt
  • 125 g margarin
  • 1 kk. só
  • 50 g reszelt trappista sajt
  • 1 tojás sárgája
  • 125 g főtt, áttört burgonya fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve
  • fél fej aprított lilahagyma
  • 1 szelet felkockázott szalonna
  • negyed kaliforniai paprika felkockázva
  • 50 g reszelt pannónia sajt a töltelékhez
  • tetejére 1 tojás
Elkészítés: A tejfölbe, belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk. Felfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, ezzel is elmorzsoljuk. Ezután beletesszük a tojás sárgáját, és a hagymás tört burgonyát. Jól összedolgozzuk a tésztát. Elkészítjük a tölteléket: egy kevés olajon kiolvasszuk a szalonnát, megdinszteljük a lilahagymát, és hozzákeverjük a kaliforniai paprikát. Majd hagyjuk picit hűlni. Addig a tésztát kétfelé vesszük. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a tészta egyik felét. Felvágjuk 12 egyforma kis téglalapra. Minden téglalapra teszünk a reszelt  pannónia sajtból, majd egy kiskanálnyit a hagymás-paprikás-szalonnás töltelékből. A téglalap két rövidebb oldalát behajtjuk egy picit, majd az egyik hosszanti oldalon feltekerjük (mint a bejglit). Ezután a tekercset bevágjuk vízszintesen úgy, hogy 1 cm maradjon a másik végén bevágatlanul. Majd a vágásnál keletkezett két szálat behajtjuk középre úgy, hogy egy szív alakot formázzon. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szíveket, lekenjük tojással. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Készítette: Orbán-Tóth Adrienn

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése