Hozzávalók 24 db-hoz:
- kis pohár tejföl fele
- 1 kk. cukor
- 25 g élesztő
- 250 g liszt
- 125 g margarin
- 1 kk. só
- 50 g reszelt trappista sajt
- 1 tojás sárgája
- 125 g főtt, áttört burgonya fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve
- fél fej aprított lilahagyma
- 1 szelet felkockázott szalonna
- negyed kaliforniai paprika felkockázva
- 50 g reszelt pannónia sajt a töltelékhez
- tetejére 1 tojás
Elkészítés:
A
tejfölbe, belekeverjük a cukrot és meglangyosítjuk. Felfuttatjuk. Egy tálba
beletesszük a lisztet, a sót, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt
sajtot, ezzel is elmorzsoljuk. Ezután beletesszük a tojás sárgáját, és a
hagymás tört burgonyát. Jól összedolgozzuk a tésztát. Elkészítjük a tölteléket:
egy kevés olajon kiolvasszuk a szalonnát, megdinszteljük a lilahagymát, és
hozzákeverjük a kaliforniai paprikát. Majd hagyjuk picit hűlni. Addig a tésztát
kétfelé vesszük. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a tészta egyik felét.
Felvágjuk 12 egyforma kis téglalapra. Minden téglalapra teszünk a reszelt pannónia sajtból,
majd egy kiskanálnyit a hagymás-paprikás-szalonnás töltelékből. A téglalap két
rövidebb oldalát behajtjuk egy picit, majd az egyik hosszanti oldalon
feltekerjük (mint a bejglit). Ezután a tekercset bevágjuk vízszintesen úgy,
hogy 1 cm maradjon a másik végén bevágatlanul. Majd a vágásnál keletkezett két
szálat behajtjuk középre úgy, hogy egy szív alakot formázzon. Sütőpapírral
bélelt tepsire tesszük a szíveket, lekenjük tojással. 200 fokos sütőben kb. 20
perc alatt pirosra sütjük.
Készítette: Orbán-Tóth
Adrienn
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése