Hozzávalók:
- 500 g finom liszt
- 30 g élesztő
- 1 tojás
- 2-3 dl kefír
- 300 g tepertő
- só
- bors
Elkészítés: A megszitált lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, 1 kk. sót, és annyi kefírt, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Nem szükséges nagyon kidolgozni. Cipót formálunk. Ezt követően alulról felfelé harmadolva egymásra hajtjuk. Ezt fél óra múlva megismételjük. Tehetünk bele medvehagymát is. A nyújtást összesen négyszer ismételjük meg. Legvégül3 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét megkockázzuk, tojással megkenjük. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és előmelegített sütőben 220 fokon szép pirosra sütjük.
Készítette: Küllős Tiborné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése