2013. március 12.

31. Leveles tepertős pogácsa

Hozzávalók:
  • 500 g finom liszt
  • 30 g élesztő
  • 1 tojás
  • 2-3 dl kefír
  • 300 g tepertő
  • bors
Elkészítés: A megszitált lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, 1 kk. sót, és annyi kefírt, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Nem szükséges nagyon kidolgozni. Cipót formálunk. Ezt követően alulról felfelé harmadolva egymásra hajtjuk. Ezt fél óra múlva megismételjük. Tehetünk bele medvehagymát is. A nyújtást összesen négyszer ismételjük meg. Legvégül3 cm vastagra kinyújtjuk. Tetejét megkockázzuk, tojással megkenjük. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és előmelegített sütőben 220 fokon szép pirosra sütjük.

Készítette: Küllős Tiborné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése