Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg margarin
- 5 dkg darált dió
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek. só
- bors
Tetejére:
- 20 dkg durvára vágott dió
- 1 tojás
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a zúzott fokhagymával sima tésztát gyúrúnk. Cipóvá formáljuk, folpackba csomagolva néhány órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk, bekenjük felvert tojással, és megszórjuk dióval. 3-4 cm-es négyzetekre vágjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjök. Mutatós, különleges ízű, sós vendégváró.
Készítette: Banga Bernadett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése