Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg főtt burgonya
- 15 dkg vagdalt főtt, füstölt sonka
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- só
- bors
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet a burgonyával, tojással, egy csapott kávéskanál sóval, csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk. Közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Langyos helyen 1/4 órát kelesztjük. Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk a vagdalt sonka egy negyedével. Összehajtjuk és 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet 4-szer ismételjük. Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Közepes hőfokon sütjük.
Készítette: Gneisz Terézia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése