2013. március 11.

9. Sonkás pogácsa

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg vagdalt főtt, füstölt sonka
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • bors
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet a burgonyával, tojással, egy csapott kávéskanál sóval, csipet borssal és az élesztővel összeállítjuk. Közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Langyos helyen 1/4 órát kelesztjük. Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral és megszórjuk a vagdalt sonka egy negyedével. Összehajtjuk és 15 percig pihentetjük. Ezt a műveletet 4-szer ismételjük. Utoljára ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük. Közepes hőfokon sütjük.

Készítette: Gneisz Terézia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése