Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg ráma
- 25 dkg túró
- pici só
- 35 dkg szeletelt bacon
- 35 dkg szeletelt gépsonka
- fél kg csirkemáj
- 2 fej hagyma
- olaj
- fűszerek
A májat olajon megdinsztelt hagymával, kevés vegetával, őrölt borssal, és majoránnával ízesítve megsütünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Nagy gáztepsi méretűre kinyújtjuk. Beterítjük a baconnel úgy, hogy a szélein 2-3 cm maradjon szabadon. Utána rátesszük a baconre a gépsonkát. A tészta alsó felét sorba kirakjuk a kihűlt, sült csirkemájjal. A tészta szabadon hagyott széleit behajtjuk, majd a tésztát szorosan feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, 180 fokon sütjük kb. 50 percig. Ha kezd pirulni a teteje, sütőpapírral letakarjuk és így sütjük tovább.
Készítette: Ávár Imréné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése