2013. március 12.

24. Fokhagymás-snidlinges pogácsa

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 250 g olvasztott margarin
  • 2 tojás sárgája (tojásfehérjét félretenni)
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 csomag snidling
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g reszelt sajt a tésztába és a tetejére
Elkészítés: A száraz alapanyagokhoz hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejfölt és a tojás sárgáját. Közben előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeveréses). A snidlinget apróra vágjuk, a fokhagymát préselőn átnyomjuk és a tésztához keverjük. Liszttel megszórt munkalapra borítjuk a tésztát és jól átpaskoljuk, míg egy 1,5 cm magasságú körlapot nem kapunk. Késheggyel becsíkozzuk függőlegesen és vízszintesen, megkenjük tojás fehérjével. Rászórjuk a reszelt sajtot, majd kiszaggatjuk és sütőlapra helyezve megsütjük.

Készítette: Bodorkós Mónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése