2013. március 11.

1. Kéksajtos kréker

Hozzávalók:
  • 10 dkg márványsajt
  • 1 tojás
  • 50 ml olívaolaj
  • csipet só
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg liszt
  • 3,5 dkg zabkorpa
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük. Sütőpapíron 4-5 mm vastagra sodorjuk. Felkockázzuk 3x3cm-es darabokra. Úgy, ahogy van sütőlemezre tesszük. 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük. Zárható dobozban egy hétig is tárolható.

Készítette: Varga Zoltánné

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet, hamarosan kipróbálom. :)
    Egy kérdés azonban felmerült.. a dió darálva, vagy durvára darálva kell-e bele? Emlékeim szerint mintha durvára darált lett volna, de nem vagyok benne biztos.

    VálaszTörlés