2013. március 11.

7. Aszalt szilvás papucs

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1,5-2 dl joghurt
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 2 tojás
  • 30 dkg darált töpörtyű
  • pici őrölt bors
  • magozott aszalt szilva
Elkészítés: 1 dl joghurtban elkeverjük a szárított élesztőt, az egyik tojást 1 szem kockacukorral., és 1-2 kanál liszttel kovászt készítünk. 10-15 percig (hólyagosodásig) kelni hagyjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk és a maradék joghurttal, a kovásszal összegyúrjuk. Kicsit kinyújtjuk, kilapogatjuk és elosztjuk rajta a sóval, pici borssal összedolgozott darált tepertőt. Feltekerjük, mint a rétest és vékonyra kinyújtjuk. 4-5 cm-es négyzetekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjével megkenjük a tésztát. A négyzetek közepére átlósan szilvát teszünk és a két szélét ráhajtjuk. A csücsköket kicsit összenyomkodjuk, a tojássárgájával megkenjük. 1-1 dió gerezdet nyomunk a tetejükre. A "papucsokat" sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 15-20 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20 percig sütjük.

Készítette: Küttelné B. Ildikó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése