Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5-2 dl joghurt
- 1 cs. szárított élesztő
- 2 tojás
- 30 dkg darált töpörtyű
- pici őrölt bors
- só
- magozott aszalt szilva
Elkészítés: 1 dl joghurtban elkeverjük a szárított élesztőt, az egyik tojást 1 szem kockacukorral., és 1-2 kanál liszttel kovászt készítünk. 10-15 percig (hólyagosodásig) kelni hagyjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk és a maradék joghurttal, a kovásszal összegyúrjuk. Kicsit kinyújtjuk, kilapogatjuk és elosztjuk rajta a sóval, pici borssal összedolgozott darált tepertőt. Feltekerjük, mint a rétest és vékonyra kinyújtjuk. 4-5 cm-es négyzetekre vágjuk. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjével megkenjük a tésztát. A négyzetek közepére átlósan szilvát teszünk és a két szélét ráhajtjuk. A csücsköket kicsit összenyomkodjuk, a tojássárgájával megkenjük. 1-1 dió gerezdet nyomunk a tetejükre. A "papucsokat" sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. 15-20 percet pihentetjük. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20 percig sütjük.
Készítette: Küttelné B. Ildikó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése