2013. március 11.

4. Májpástétomos rácsos

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 kk. só
  • 1 tojás
  • 1 sütőpor
Töltelék:
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg házi zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • szerecsendió
  • bors 
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára, így könnyebben nyújtható lesz. Egy kerámia pite formát kivajazunk. A tésztát kétfelé vesszük. Az egyik kicsit nagyobb legyen, ezt kinyújtjuk és a formába tesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát és a csirkemájat. Megfűszerezzük és megfőzzük. Ha kész, akkor ledaráljuk. Ezt a pástétomot kenjük a tésztára. Majd a maradék tésztából csíkokat készítünk, berácsozzuk a tésztát. 25 perc alatt megsütjük.

Készítette: Tóth Árpádné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése