2013. március 11.

8. Sajtos-túrós kapros pogácsa

Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg sajt
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 kk. só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. kapor
Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, túróval, kaporral, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk, hogy a tészta közepes lágyságú legyen. Egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Beletesszük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe a pogácsákat. Tetejüket tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Készítette: Kővári Antalné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése