Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg sajt
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 2 kk. só
- 3 dkg élesztő
- 1 ek. kapor
Elkészítés: A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, túróval, kaporral, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk, hogy a tészta közepes lágyságú legyen. Egy órát pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Beletesszük egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe a pogácsákat. Tetejüket tojással megkenjük és sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Készítette: Kővári Antalné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése