2015. március 6.

1. Kolbászos hajtovány


Hozzávalók:
Tésztához
  • 50 dkg liszt 
  • 3 dl tej 
  • 1 nagy tojás 
  • 0,5 dl olaj 
  • 2 tk. só 
  • 1 mk. cukor 
  • 2,5 dkg friss élesztő 
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Töltelékhez
  • 30 dkg tejföl 
  • 1 közepes szál húsos kolbász (kb. 14 dkg) 
  • fél konzerv kukorica ízlés szerint só

Tetejére
  •  tojássárgája 
  • reszelt sajt


Elkészítés: Az élesztőt futassuk fel a tejben a cukorral. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk egynemű tésztát, majd hagyjuk 1 órát kelni. A töltelékhez keverjük össze a tejfölt, a feldarabolt kolbászt és a kukoricát, ízlés szerint sózzuk. A megkelt tésztát vegyük háromfelé. Egyesével nyújtsuk ki, kenjük meg a töltelékkel és csavarjuk fel. Háromszög alakban vágjuk fel. Kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített 160°C-os sütőben kb. 20 perc alatt sül meg.


Készítette: Horváth Tamara


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése