2015. március 4.

31. Sajtos perec


Hozzávalók: 
  • 60 dkg liszt 
  • 25 dkg Rama 
  • só 
  • 30 dkg sajt 
  • 2 tojás 
  • 1 kis pohár tejföl 
  • 2 dkg szalakáli

Elkészítés: A szalakálit elvegyítjük a liszttel, aztán összegyúrjuk a rámával, a tejföllel, 1 egész tojással és 1 sárgájával, a reszelt sajt felével. A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, perecformával kiszaggatjuk. A pereceket felvert tojásfehérjével megkenjük, és a reszelt sajt másik felével megszórjuk. Ízlés szerint a sajt fele-fele arányban trappista-parmezán vagy trappista-füstölt sajt is lehet.


Készítette: Küttelné Baudics Ildikó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése