2015. március 4.

38. Hajtogatott, snidlinges-baconös vajas pogácsa Pogácsa különdíj

Fotó: Kolnhofer Mónika

Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  •  2 dkg só
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás+2 sárgája
  • 1 dl langyos tej
  • 10 dkg tejföl
  • 15 dkg apróra vágott bacon, olajon megpirítva
  • 20 szál snidling apróra vágva

Elkészítés: A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi hozzávalót, tésztává gyúrjuk, és langyos helyen 30 percet kelesztjük. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk, dupla hajtást csinálunk, letakarjuk, fél órát pihentetjük. Fél óránként ezt kétszer megismételjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, felvert tojással bekenjük. 25 percig kelesztjük. 180°C-os sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.


Készítette: Gyimesi Szabina



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése