Hozzávalók:
- 40 dkg sertésháj
- 3 ek. ecet
- 25+50 dkg liszt
- 2 tojás (a fehérje a kenéshez kell)
- 5 dkg cukor
- 0,5 dkg só
- olvasztott vaj
- füstölt reszelt sajt
Elkészítés:
A hájat a 25 dkg liszttel és az ecettel összegyúrjuk, téglalap alakúra
formázzuk, és hűtőbe tesszük. A többi hozzávalót összegyúrjuk úgy, hogy kemény
rétestészta állagú legyen. Negyed órát, letakarva pihentetjük, majd vékonyra
nyújtjuk. A lehűtött hájat a tészta közepére tesszük, becsomagoljuk, és dupla
hajtogatást végzünk. Ezután fél órára hűtőbe tesszük. A nyújtást, hajtogatást
háromszor megismételjük. Forró késsel 7x5 cm-es téglalapokat vágunk, ízlés
szerint megtöltjük, és feltekerjük. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
Tojásfehérjével megkenjük, sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben szép
pirosra sütjük.
Készítette: Gyimesi
Tiborné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése