2015. március 9.

3. Kürtős virslis


Hozzávalók: 
Tésztához
  • 50 dkg liszt 
  • 25 dkg túró 
  • 1 tojás 
  • 4 dkg élesztő 
  • pici cukor 
  • 2 dl tejföl 
  • 10 dkg reszelt sajt 
  • 1 ek. só 
  • 2 marék apróra vágott medvehagyma

  • Virsli
Tetejére
  • 1 tojás 
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverünk egy pici cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk. A túrót összekeverjük a medvehagymával, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást a felfuttatott élesztőt és a reszelt sajtot. Összegyúrjuk, majd 10 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, felcsavarjuk, behajtjuk a végeit, majd újra pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Vékony, 1 cm széles csíkokat vágunk, és betekerjük vele a virslit. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk, majd 170°C-on megsütjük.


Készítette: Ávár Imréné


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése