2015. március 9.

9. Káposztás pogácsa


Hozzávalók:
      Tésztához
  • 50 dkg fehér káposzta 
  • 2 ek olaj 
  • kk cukor 
  • bors 
  • 25 dkg rétesliszt 
  • 10 dkg rama 
  • kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztő 
  • 1 tojás sárgája 
  • só 
  • tejföl

Tetejére:
  • 1 tojásfehérje vagy pirospaprikával elkevert tej


Elkészítés: Lereszeljük a káposztát, és fél órára besózzuk. Ezután kinyomkodjuk, és az olajon a cukorral kevergetve szép barnára pirítjuk. Erősen megborsozzuk, majd kihűtjük. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a káposztával. Összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt háromszor megismételjük. Tetejét bevagadaljuk, majd kiszaggatjuk. Tojásfehérjével vagy pirospaprikával elkevert tejjel megkenjük. Ezután még 10 percig kelesztjük. Forró sütőben szép pirosra sütjük.


Készítette: Sánta Tiborné


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése