Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg fehér káposzta
- 2 ek olaj
- kk cukor
- bors
- 25 dkg rétesliszt
- 10 dkg rama
- kevés tejben megfuttatott 2 dkg élesztő
- 1 tojás sárgája
- só
- tejföl
Tetejére:
- 1 tojásfehérje vagy pirospaprikával elkevert tej
Elkészítés:
Lereszeljük
a káposztát, és fél órára besózzuk. Ezután kinyomkodjuk, és az olajon a
cukorral kevergetve szép barnára pirítjuk. Erősen megborsozzuk, majd kihűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Langyos
helyen duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a
káposztával. Összehajtogatjuk, majd ismét kinyújtjuk. Ezt háromszor
megismételjük. Tetejét bevagadaljuk, majd kiszaggatjuk. Tojásfehérjével vagy
pirospaprikával elkevert tejjel megkenjük. Ezután még 10 percig kelesztjük.
Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Készítette: Sánta Tiborné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése