Fotó: Kolnhofer Mónika |
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 1 dl olaj
- 1 csapott ek. só
Töltelékhez:
- 25-30 dkg szeletelt sonka
- kis üveg majonéz és torma
- 20 dkg füstölt sajt
Tetejére:
- 1 tojás
- lenmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
Ezután 14 részre osztjuk. Egyenként oválisra nyújtjuk, megtöltjük, majd henger
alakúra feltekerjük. Két végét összeillesztjük és az így kapott gyűrűt 6 helyen
kissé bevágjuk. A közepébe kis tésztagolyót teszünk. A tojássárgájával
lekenjük, a közepét megszórjuk lenmaggal. Tepsiben pihentetjük további fél
órát. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
Készítette: Banga
Bernadett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése