2015. március 6.

19. Szakállas pogácsa


Hozzávalók:
Tésztához: 
  • 30 dkg liszt 
  • 25 dkg vaj 
  • 1 csapott tk. só 
  • 1 dl tejföl

Krém
  • 1 dl tejföl 
  • 2 tejszínes sajt 
  • 1 mk. só 
  • 1 késhegynyi pirospaprika 
  • 10 dkg vaj 
  • 1 kk. liszt 
  • 7,5 dkg reszelt sajt

Tetejére
  • 1 tojás 
  • 7,5 dkg reszelt sajt

Oldalára
  • 20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és másnapig hűtőbe tesszük. Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 200°C-on megsütjük. A krém hozzávalóit összekeverjük. A pogácsák közé töltjük a krémet, majd reszelt sajtban megforgatjuk.


Készítette: Tengelics Zoltánné



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése