Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dl víz
- 40 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
Töltelékhez:
- 20 dkg füstölt lazac
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
A tésztához a zsírt a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet. 2-3 percig
keverjük. Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. (lásd
képviselőfánk) Sütőlapra kis kanállal gombócokat rakunk. 15-20 percig sütjük. A
töltelék hozzávalóit összemixeljük. Ha kihűltek a puffancsok, kettévágjuk. A
tölteléket habzsákba tesszük, majd a puffancsok mindkét felébe nyomunk belőle.
Készítette: Bognár
Györgyné
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése