2015. március 6.

22. Baconos kifli


Hozzávalók:
  • 1 kg liszt 
  • 2 dl olaj 
  • 10 dkg élesztő 
  • pici cukor 
  • 0,5 l tej
  • 4-5 dkg só 
  • 25 dkg szeletelt bacon

Elkészítés: Az élesztő felfuttatom a tejben, összedolgozom a hozzávalókat. kb. 2 órát kelesztem, majd 5 pici cipóra szétszedem. Egyesével kör alakúra nyújtom, majd megkenem olajjal. 8 körcikkre szelem, majd baconszeletet helyezek a legszélesebb részre. Feltekerem kifli alakúra. Tetejét egész tojással megkenve köménymagot, szezámmagot szórhatunk rá, 15-20 perc alatt megsütöm.
Laza fröccsökhöz, fehérborokhoz ajánlom.


Készítette: Rákos Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése