2015. március 4.

30. Hagymatorta


Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt 
  • 15 dkg vaj 
  • 15 dkg reszelt sajt 
  • 1 tojás sárgája 
  • 1 kg hagyma 
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna vagy sonka 
  • csokor petrezselyem 
  • 2,5 dl tejföl 
  • 2 tojás 
  • 1 ek. ételízesítő 
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés: Szitáljuk át a lisztet, majd darabokban adjuk hozzá a vajat, a sajtot, a tojássárgáját és egy teáskanál sót, majd jól dolgozzuk össze, míg sima tésztát nem kapunk. Csomagoljuk fóliába, majd hagyjuk állni 1 órát a hűtőben, vagy akár egy egész éjszakára is betehetjük. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk vékony szeletekre, a szalonnát pedig csíkozzuk fel. A szalonnát pirítsuk zsírjára, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre, aztán hagyjuk hűlni. Közben aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze a 2 tojással, a tejföllel és a fűszerekkel. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, közben pedig nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy 28 cm-es tortaformát, vagy egyéb sütőtálat. Villával szurkáljuk meg a tésztát, majd kenjük meg a sült hagymával és öntsük le a tejfölös masszával. Kb. 35-40 percig kell sütni.


Készítette: Scheck Anita


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése