Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 tojás sárgája
- 1 kg hagyma
- 10 dkg füstölt húsos szalonna vagy sonka
- csokor petrezselyem
- 2,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 ek. ételízesítő
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés: Szitáljuk
át a lisztet, majd darabokban adjuk hozzá a vajat, a sajtot, a tojássárgáját és
egy teáskanál sót, majd jól dolgozzuk össze, míg sima tésztát nem kapunk.
Csomagoljuk fóliába, majd hagyjuk állni 1 órát a hűtőben, vagy akár egy egész
éjszakára is betehetjük. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk vékony szeletekre, a
szalonnát pedig csíkozzuk fel. A szalonnát pirítsuk zsírjára, adjuk hozzá a
hagymát és pároljuk üvegesre, aztán hagyjuk hűlni. Közben aprítsuk fel a
petrezselymet, keverjük össze a 2 tojással, a tejföllel és a fűszerekkel.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, közben pedig nyújtsuk ki a tésztát és
béleljünk ki vele egy 28 cm-es tortaformát, vagy egyéb sütőtálat. Villával
szurkáljuk meg a tésztát, majd kenjük meg a sült hagymával és öntsük le a
tejfölös masszával. Kb. 35-40 percig kell sütni.
Készítette: Scheck Anita
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése